Miody Suszka
- TO WYPRACOWANA PRZEZ SIEDEMDZIESIĄT LAT NAJWYŻSZA JAKOŚĆ W PRODUKCJI MIODU
- TO REZULTAT SOLIDNEJ PRACY I OGROMNEJ PASJI PSZCZELARZY
- TO GWARANCJA SMAKU OD PSZCZÓŁ ZAMIESZKUJĄCYCH TEREN WIELKOPOLSKICH PARKÓW KRAJOBRAZOWYCH
Korzystajmy z tego, co daje nam natura. To dzięki naturze połączonej z naszą pracą, doświadczeniem, zaangażowaniem i starannością, chcemy dać Państwu wysokiej jakości produkt, jakim jest Miód z Pasieki Suszka. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.
O Pasiece
Historia Pasieki, z której pochodzą Miody Suszka sięga lat 40-tych XX wieku. Pszczelarstwo stało się dla nas rodzinną tradycją i wielką pasją. Pasieka znajduje się w kilku małych miejscowościach: Kokorzyn, Gołębin (niedaleko Czempinia i Turwi), Jarogniewice, Racot, Piotrowo Pierwsze oraz Krosinko. Położenie Pasieki na terenie Wielkopolskich Parków Krajobrazowych sprawia doskonałe warunki przyrodnicze do produkcji miodu. Zdrowe i czyste powietrze, dużo zieleni oraz oddalenie od zakładów przemysłowych są ogromnymi walorami. Oprócz naturalnego miodu pszczelego wytwarzamy również wosk, propolis i pyłek pszczeli. Od kilka lat w ofercie posiadamy miody z liofilizowanymi owocami. Dokładamy wszelkich starań, by oferowane przez nas produkty były zdrowe, bezpieczne i smaczne. Nasza Pasieka zarejestrowana jest pod numerem identyfikacyjnym weterynarza.
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska – od 2008 roku jest częścią Europejskiej Sieci Regionalego Dziedzictwa Kulinarnego. Celem jej jest wskazanie Konsumentom właściwej drogi do odnalezienia lokalnej i regionalnej żywności, która nie tylko ze względu na wysoką jakość, ale i bogatą historię zasługują na upowszechnienie i poznanie.
18 grudnia 2012 roku w Witosławiu z rąk Pana Krzysztofa Grabowskiego, Członka Zarządu Województwa Wielkopolskiego, odebraliśmy Certyfikat Sieci Dziedzictwa Kulinarlnego Wielkopolska.